KINGSLEY HOUSE

Location: Forest Gate, London

Type: Residential

Stage: Received Planning

Kingsley House’s proposal aims to keep the design modest whilst complimenting the surrounding architecture; simplifying the appearance of materials and using minimal on the face of the facade helps the design to be considerate to its surrounding context. The landscaping and vegetation that aids this proposal brings soft finishes to the street scape and rear views of the property.

The design of the rear aligns nicely to the Kingsley Split scheme which the studio is also working on; working contextually to create a cohesive action even though they are different designs.

Whilst exceeding the original perception of space and unifiying the designs accordingly, the studio has been able to mass out the build beyond what was previously obtained.

Previous | Next