Charles Worthington Flagship, London (UK)

Embarking on a transformative journey, the Charles Worthington Salon at Percy Street epitomises a comprehensive 360-degree experience – from exterior and interior refurbishment to meticulously crafted fixtures, fitting furniture, and graphic design.

Introduction

The first Charles Worthington Salon opened its doors over 30 years ago and since then, the brand has continued to grow in size and reputation as one of the most prestigious and renowned hairdresser names in the UK.  We were awarded the opportunity to do a  complete fit-out for the Percy Street flagship salon. Tasked with the challenge to create a luxurious client experience in historic central London, the conversation sparked with fresh ideas to further develop the company identity while the salon staying true to its classic brand. 

Approach

It was important for the Studio to work in collaboration with the Charles Worthington Team. We worked to understand the routines, procedures, and future visions for the salon, including scheduling logistics and how to enhance client visits. The refurbishment included external and internal spaces across three floors allowing the Studio to develop architectural language, marketing material, and designing bespoke furniture. Of the many bespoke details, the Studio incorporated drop lights over the staircase creating a regal entrance to the mezzanine and custom display shelving for their retail and shampoo area.

Charles Worthington Store has been developed via material studies and embracing the flow and understanding of a premium salon in Central London.

Credits

  • Architectural Design Team: Remi C.T Studio
  • Signage & Typography: Remi C.T Studio
  • Acoustic Consultant: Sound Zero
  • Contractor: DWD Leicester Ltd
  • Location: Percy Street, London
Projects